torsdag 26 mars 2009

Robot

Denna robot är den mest sofistikerade och modernaste sammansättning av datorkomponenter som finns på hela jorden.

Den har uppfunnits av en enstörig uppfinnare som bor ensam i ett gammalt hus uppe på ett berg. Uppfinnaren kallades för SmartsKalle. SmartsKalle har jobbat på roboten varje dag i flera decennier. Han programerade den så den blev jättesmart och att den kan ALLTING om hela Blipville!

Men! En dag råkade SmartsKalle lämna ytterdörren öppen, och roboten - som var hiskerligt trött på att bara stå på vinden i det gamla huset - spatserade rakt ut i den soliga världen Blipville. Roboten vill absolut inte gå tillbaka till det blåsiga huset utan den vill så gärna bo i Blipville - så då får han det!

SmartsKalle hann lära roboten allting som finns att veta om Blipville! Tillexempel hur man gör för att kramas, hur man blir sheriff och hur man får en lägenhet och sådana saker. MEN, det SmartsKalle INTE hann göra var att ge den smarta roboten ETT NAMN!


Så innan roboten kan få flytta in här i Blipville så behöver den ett namn. Nu utlyser vi en tävling för den som kommer på ett namn till vår nya medborgare!

De tre bästa namnen blir belönade med EN HEMLIG PRESENT! Och naturligtvis så kommer det bästa namnet att PRYDA DEN SMARTA ROBOTEN FÖR ALLTID!!


Skicka in ditt förslag till Tavling@blipville.se.

Tävlingen pågår till Måndag 30/3.

P.s SmartsKalle har lovat att han kommer och hälsar på roboten ibland. Men det blir inte så ofta, för nu jobbar han nämligen med att uppfinna en framtidsmaskin....