torsdag 28 maj 2009

Talangerna är här!

Nu kommer Talangerna till Blipville!

Men vad är en talang och hur fungerar de?
Att ha talang är ju att vara bra på något. Till att börja med kan du visa hur bra du är på att vara inne i Blipville. Den talangen kallar vi för XP (som står för eXPerience och det betyder erfarenhet). Du kan även glänsa i FISKE. Fler talanger är på G...
En talang fungerar så här:
Du utför en uppgift, t ex fiska eller vara on-line, och samlar på det viset TALANGPOÄNG. För XP är det din ranking som gäller och i fisket handlar det om att dra upp många kilo fisk.
När din talangpoäng är tillräckligt hög får du UPPDRAG. Klarar du uppdraget går du upp en NIVÅ. Du är t ex "Nybörjare" i XP-talangen när du är helt ny i Blipville. Den som varit med länge kan nå nivån "Orakel". Du får även en tjusig sköld som bevis på din nivå och den syns i din inforuta.
Du kan inte samla hur mycket poäng som helst per dag. När du fyllt din dagskvot kan du bara samla "specialpoäng". Det är olika för olika talanger vad som ger specialpoäng.
Kolla in "Mer info", här finns en ny flik där du kan följa din utveckling. Den långa, liggande stapeln visar hur mycket du har kvar till nästa uppdrag. Den korta stapeln visar din dagskvot.
Varje Talang har en "chef", en filur som står nånstans inne i Blipville. Han eller hon kommer skicka PM till dig med info när det händer saker. Så håll utkik efter "Gäddan" och Professorn.
Vad är ett Uppdrag undrar du kanske? Ja, det kan vara allt från att hitta saker, prata med mystiska avatarer eller att lösa en frågesport.
Det kommer du märka.