onsdag 21 maj 2008

Ny stadsdel: Gamla stan!

När vi träffar våra vänner igen befinner vi oss inne i sheriffernas kontor. Zappy är där och håller ett vakande öga på Bleka_Sixten som är argare än någonsin! Han tänker minsann aldrig lämna ifrån sig kartbitarna! Han ska smita och ta skatten själv!

OCH DÅ HÄNDER DET! Bleka_Sixten smiter! Han tar sig ut ut buren och springer mot dörren! Men där står hans storebror Rolly_Roger och spänner ögonen i Bleka_Sixten som blir ännu blekare. Han är nämligen lite rädd för sin storebror.

-Nu följer du med här, ryter Rolly med sin starkaste rövarröst.

Sixten, Rolly och Alwilda går in i sheriffens kontor för att kunna prata. Där förklarar Rolly för Sixten att det är fult att stjäla och att det blir mycket trevligare och roligare om de samarbetar. Detta visste ju förståss redan Alwilda_Vilda, för det hade hon sett i kaffesumpen förra torsdan. Bleka_Sixten skrapar med foten i golvet och säger förlåt till Rolly och Alwilda. Han blev bara lite guldsugen berättar han.

När våra vänner piraterna Rolly_Roger, Alwilda_Vilda och Bleka_Sixten äntligen bestämde sig för att samarbeta där på sheriffens kontor, ledde de nya ledtrådarna dem till Tureplan! På Tureplan visade det sig att de tre kartbitarna magiskt smälte samman och bildade en gyllene nyckel! Med den nyckeln kunde piraterna öppna de stängda avdelningarna till den gamla stadsdelen i Blipville, nämligen Gamla Stan.

Under den tid som Svarta Sara härjade på haven fanns det ett speciellt tillhåll på Blipville för pirater. Det kallades för Gamla Stan. Det är ett näste av kullerstensgator och gamla byggnader, fullt med mörka gränder och stora torg. En butik som bara säljer Piratkläder finns där också, där bara riktigt sjövilda pirater handlar!

Men skatten har de ännu inte funnit. Troligtvis är det så att det ligger skatter i vart och vartannat hörn i Gamla Stan.

Ett sådant tillhåll som det var för pirater under Svarta Saras tid, och ingen har vart där inne och städat sedan dess. Det måste finnas några juveler här och där, och guldringar och pärlhalsband kan ligga i nått hörn och skräpa.

Nu är alltså Gamla Stan öppet för alla och en var! Passa på att leta i gränderna efter skatter!